Clash Royale: 7 tips voor beginners

Clash Royale: 7 Tips voor Beginners

Met Clash Royale vecht je tegen vijanden in real-time. Spelers moeten zowel aanvallen als verdedigen, alles draait om de juiste strategie. Hoe grotere en meer troepen je gebruikt, hoe langer je moet wachten tot je Elixir weer bijgeladen is voor het inzetten van meer troepen. In het begin zal je even moeten wennen maar dankzij deze tips ben je goed op weg om een Clash Royale grootmeester te worden.

Spendeer Gold Verstandig

Goud is de belangrijkste munteenheid in Clash Royale. Het is te verdienen door het winnen van gevechten, of uit de dagelijkse kisten die spelers elke vier uur gratis krijgen. Hoe meer gevechten je wint, hoe meer kisten je kunt ontgrendelen. Sommigen duren drie uur om te ontgrendelen, sommigen nemen acht, en zelfs 12 uur in beslag. Die van 12 uur start ik meestal wanneer ik naar bed ga.

Royale-deck

Met Clash Royale upgraden we troepen door het krijgen van meer kaarten van dezelfde aard. En hoewel het belangrijk is om ze te updaten als je vordert in het spel is het niet handig om alles meteen maar te updaten als het kan. Je wilt een goede variëteit in kaarten, maar sommige troepen zijn het in de eerste paar levels niet waard om up te graden. Voor mij zijn dat de Bombers. Ze zijn erg zwak en je kunt het goud later veel beter gebruiken!

Heb variatie in je deck

Het belangrijkste voor beginners is het opzetten van je battle deck. Er zijn drie verschillende decks die je in elkaar kunt zetten en zo bij de hand hebt. Iedere unit heeft een aantal Elixir kosten. Het is belangrijk dat je niet alleen maar 2-3 units in je deck hebt zitten. Maar ook niet te veel 5’s zodat je bijna geen kaart kunt spelen.

Het is verstandig om je deck op te bouwen als een mix van verschillende kaarten. Zodat je deck hebt waarmee je veel kanten op kan. Mijn deck bestaat uit: Giants, skeletons (als afleiding voor wanneer de Giant aan het aanvallen is) en splash damage units zoals de Baby Dragon of de Valkyrie Chick. De Dragon and Valk doen splash damage en raken dus met iedere klap een aantal units en gebouwen die dicht bij elkaar staan. Dit is belangrijk: Mijn Valkries onderscheppen inkomende units zoals Giants terwijl mijn andere troepen de torens van de tegenstander aanvallen!

Een goede variatie van hoge en lage level units is erg belangrijk. Net als het mixen van grond en vlieg units. Gebruikt de tegenstander vooral grond units? Gooi er dan een draak tussen terwijl je aan de andere kant een toren pakt.

Gebruik Skeleton Attacks

Er zijn verschillende soorten Skeleton troops en ze zijn allemaal, behalve de Giant Skeleton, super zwak. Vooral tegen arrow attacks Ondanks dat zijn de Skeletons een super goede manier om de tegenstander af te lijden. Drop achter de skeletons een Tank unit en je doet binnen no time super veel schade.

Royale-skeletons

Skeletons zijn zowel goed voor de aanval als voor de verdediging. Je kunt met de skeletons gemakkelijk en effectief een Giant neerhalen of een Prince op volle snelheid stoppen! Pas wel op met Valks of een Dragon, die kunnen de Skeletons makkelijk uitschakelijken met hun splash attack. Wanneer de tegenstander bij mij skeletons gebruikt heb ik altijd een Arrow attack klaar om ze te counteren.

Test Nieuwe Decks in Training Gevechten

Dit lijkt misschien nutteloos omdat de AI van Clash Royale niet fantastisch is maar het is wel degelijk handig om je deck eerst te testen in een training gevecht. Dit is zo omdat ondanks dat het niet uitmaakt als je een gevecht verliest je wel trofeeën verliest als je een wedstrijd niet weet te winnen. Dit betekend weer minder kans op een hogere league of area wat weer betekend dat je minder goede kisten krijgt. Dat wil natuurlijk niemand!

Val nooit als eerste aan!

In het begin was ik altijd degene die als eerste aanviel. Als gevolg dat mijn troepen kei hard in elkaar gebeukt werden door de tegenstanden. Wacht altijd tot je gehele Elixer bar vol is voordat je begint met aanvallen. Wacht daarna tot de tegenstander zijn eerste zet maakt en probeer deze vervolgens te counteren.

Dit werkt natuurlijk niet altijd maar dankzij een goede verdediging win je over het algemeen meer wedstrijden! Wacht geduldig af, counter de tegenstander en kom vervolgens met een sterke tegenzet. Het zorgt er ook voor dat je belangrijke kaarten zoals de Fireball kunt bewaren voor later. Daarmee verras ik mijn tegenstander altijd aan het einde, alles lijkt verloren aan mijn kant en BOEM! dag torens van de tegenstander.

Probeer niet te overhaast aan te vallen

Om redenen die ik hierboven al heb genoemd heb ik geleerd om rustig aan te beginnen. Ik begin met twee lichten units om te kijken wat mijn tegenstander zal doen. Daarna zet ik meestal een Giant in, gevolgd door een Dragon of Skeletons zodat mijn tegenstander zich daarmee moet bezig houden. Dat of mijn tweede aanval word een sterke counter aanval. Zodra je weet welke units het beste zijn in te zetten is het mogelijk om te “rushen” tot die tijd zou ik het lekker op safe spelen.

clash-royale

Gebruik Veel Spreuken

In het begin zal je nog niet veel spreuken hebben maar binnen een week moet je er toch wel een aantal in je arsenaal hebben. Zoals de Freeze spreuk. De Freeze spreuk zorgt er voor dat je torens of vijanden kan bevriezen. Een echte lifesaver!

De paarse Rage spreuk zorgt voot een verbeterde snelheid en aanvalskacht waardoor je troepen ineens onwijs veel schade aanbrengen! Speel bijvoorbeeld een Giant of een Skeleton Giant, wacht een paar seconden en speel dan de Rage spel. Dag basis van de tegenstander!

Clash-royale-spells

Guides
Mijn guides voor verschillende levels vind je hier:

Arena 1, 2, 3
Arena 3, 4, 5
Arena 6, 7, 8 – (komt er snel aan)

Mijn 7 tips voor nieuwe spelers vind je hier: KLIK HIER

Help ik zit vast
Heb je vragen over dit spel? Stel ze hieronder bij de reacties! Ik probeer op alle vragen te reageren, maar we kunnen ook elkaar helpen. Discussieer mee!

Downloaden
Voor android kun je de game hier downloaden en voor Apple hier.