Feestjes en speciaal bier – DDW dag 2

 

Tijdens de Dutch Design Week is er zoveel meer dan alleen Design!

Tijdens de Dutch Design Week zijn er ook verschillende bandjes en singer songwriters die verspreid over deze week spelen. Ik checkte er vier uit!

De eerste twee die ik bezocht zijn Charlie Cunningham en I Am Oak, twee singer-songwriters die hele fijne muziek maken. Het optreden vond plaats in het Van Abbemuseum, op zich wel een vette locatie alleen vond het optreden plaats in het restaurant van het museum. Het zou gaaf zijn als de optredens in een van de zalen gehouden werd waar ook een expositie was.

Charlie Cunningham
Liefhebbers van Nick Mulvey, Jose Gonzalez, Ben Howard en Dan Mangan opgelet. Charlie Cunningham wordt je nieuwe favoriete artiest. Wat hem onderscheid van zijn helden is de lichte, zeer aangename Spaanse invloed in zijn bloedmooie songs. Geniet van zijn intense melancholie met een dikke smile op je gezicht.

I Am Oak
I Am Oak is singer-songwriter Thijs Kuijken. De Utrechtenaar staat bekend om zijn mooie en eerlijke indiefolk, waarbij de kracht hem zit in het neerzetten van een kalme en dromerige sfeer. Binnen no time waan je jezelf in de Finse bossen, rustig zittend langs een kabbelend beekje.

 

12049162_10206255173232273_480064261613503710_n

NRE terrein – nul-zes

Behalve in het Van Abbemuseum was er ook genoeg te doen op het NRE terrein, in dit gedeelte van de Dutch Design Week kun je overdag verschillende ateliers bezoeken en een drankje doen. s’Avonds kun je er vooral genieten van goede muziek, dat is precies wat ik gedaan heb! Vandaag speeldeĀ o.a. Throes + The Shine en STUFF. omdat het behoorlijk uit liep heb ik niet alles meegekregen van Throes + The Shine maar wel alles van STUFF. Het optreden van STUFF. was fenomenaal! Als je ooit de kans hebt om ze te zien dan zou ik dat zeker doen!
Throes + The Shine
Wat een dike party machine is Throes + The Shine. Met hun exotische mix van Afrikaanse kuduro, rock en dance knallen ze de wereld over. Beried je voor op een bewegende massa, een hoop zweet en jij die zich ergens in het middelpunt van deze kolkende massa gaafheid bevind.

STUFF.
jazeker, die punt achter de F staat er echt. Dit Belgische kwintet maakt een cross over van hiphop, elektronische muziek, funk en jazz. Als je oren van een avontuurtje houden, check dan STUFF. Punt!