Gastblog – Een gehorig huis

Gastblog 3

noisy neighbors

Het verhaal wat ik hier heb meegemaakt is een serieuze klassieker, maar het vergt wel enige uitleg. Twee jaar geleden ben ik samen met vier andere vrienden gaan samenwonen in een redelijk oud huis. Dit is een broedplaats voor humor en gezelligheid. Tot op de dag van vandaag heb ik nog nooit spijt gehad om met mijn vrienden te gaan samenwonen.

In het huis bevindt mijn kamer zich naast de kamer van mijn beste vriend Tico. Er is maar één dun muurtje dat onze kamers van elkaar scheidt. En met dun, bedoel ik ook echt dun! Ik heb namelijk een keer mijn iPhone op het bed willen gooien in een dronken bui, maar ik miste mijn bed. Daarom kwam mijn telefoon tegen de muur aan. In plaats van een gebroken iPhone, zit er nu een gat in de muur. Ik ben er nog steeds niet uit wat ik erger zou vinden. Een waardeloze muur of een barst in mijn scherm. De muur die wij dus hebben heeft de stevigheid en de geluidsisolatie van een A4 papiertje. Naar mijn mening zijn de muren ook gevuld met iets wat de structuur van slagroom heeft, dus de meerwaarde van deze muur is zeer beperkt. Alle huisgenoten zijn hier wel van op de hoogte, maar het gezelschap dat meekomt, weet hier meestal niks van af.

Dit leidt me tot het volgende verhaal, toen ik eindelijk eens blij was met de dunne muur. Tico had op stap een meisje versierd en mee naar huis genomen. Hij had na het stappen dus nog even dienst op zijn kamer, voordat hij zou kunnen gaan slapen. Natuurlijk kon ik ook dit keer weer alles meekrijgen zoals gewoonlijk. Daarom probeerde ik maar om alvast te gaan slapen, want ik zat er niet echt op te wachten wat ik zou gaan horen. Maar in dit geval hoorde ik niet de gebruikelijke geluiden uit de kamer komen die je zou verwachten en dat maakte me natuurlijk super nieuwsgierig. Ik ging maar aandachtig luisteren om te proberen te achterhalen wat er in de kamer naast me zou afspelen. Ik weet al wat jullie denken:’’ Wat hoorde je dan?’’

De geluiden die ik in het begin hoorde, waren zoals verwacht, maar daar kwam al snel verandering in. Uit het niets hoorde ik Tico kokhalsgeluiden maken en hij zei: ‘’What the fuck is dit? Dit is echt goor! Nu is mijn hele bed nog smerig ook. Je snapt natuurlijk wel dat ik vanavond niet aan deze kant ga slapen.’’ Hierop volgende begon het meisje te huilen en ze zei dat ze er niks aan kon doen want…… Dit kon ik tot mijn grootste ergernis niet horen door haar gesnik, maar ik wist wel dat ik dit zoals Sherlock Holmes tot op de bodem zou moeten gaan uitzoeken.

De volgende ochtend zaten we met z’n 3e aan het ontbijt en de een trok een nog grotere pokerface dan de andere. Iedereen wist dat de nacht niet precies was verlopen zoals was verwacht, maar niemand durfde erover te praten. Zeker niet omdat ik de enige was die met een big smile aan tafel zat. Ik keek Tico met een blik aan en hij wist dat ik alles had meegekregen tot zijn grote spijt. Dit vond hij niet echt chill, aangezien dit verhaal in de categorie ‘’goor’’ valt. Maar het is moeilijk om zo’n verhaal geheim te houden als je in een gehorig huis woont.

Toen dat meisje nietsvermoedend naar huis ging, kon ik eindelijk horen wat er zich de avond van tevoren heeft afgespeeld op zijn kamer. Ik had een kopje koffie voor Tico gezet, zodat hij lekker rustig ontspannen zijn verhaal kon vertellen. Hij vertelde dat hij tijdens de seks opeens alleemaal bloed op mijn bed zag liggen. Toen vroeg hij of hij nog maagd was, omdat dat de eerste ingeving is die je zou hebben. Ze zei dat ze geen maagd meer was, maar dat het ergens anders aan lag. Toen Tico van haar af ging, zag hij dat hij helemaal onder het bloed van haar zat, inclusief het bed. Daarop begon ze te huilen en ze vertelde dat ze een keertje was uitgescheurd en alles dichtgenaaid moest worden. Soms kon het tijdens de seks weer openspringen met alle gevolgen van dien.

Dit is tot nu toe de grootste anticlimax die ik ook heb gehoord. Je snapt natuurlijk wel dat dit niet echt het verhaal is waarop je zit te wachten als er een meisje in je bed ligt, maar ja zoiets kan natuurlijk gebeuren (ook al is het fucking smerig).

Zoals goede vrienden doen, ging ik dit verhaal natuurlijk tegen hem gebruiken wanneer hij het niet verwacht. Ik wist nog niet precies wanneer, maar mijn gevoel zei dat het niet al te lang zou duren. Gelukkig zat ik goed met mijn voorgevoel, want twee weken later zaten we met vijf man gezellig wat bier te drinken. Natuurlijk kwam het onderwerp over seks al snel ter spraken en dit was het moment om even een inside joke te maken.

Uit het niets vertelde ik dat ik laatst een interessant artikel had gelezen ‘’natuurlijk uit mijn duim gezogen’’ over vrouwen die waren uitgescheurd. Daarin stond dat één op de vijf mannen hier wel eens te maken mee heeft gehad. Tico keek me al meteen aan met een blik die kon doden, maar natuurlijk kon hij niks zeggen. Hierop ging ik verder, door aan de eerste persoon te vragen of hij hier wel eens ervaring mee had. Hij schudde nietsvermoedend nee, daarom ging ik naar de twee persoon. Hij schudde ook nee, net zoals de derde persoon. Uiteraard zei ik als vierde persoon ook met een pokergezicht dat ik hier gelukkig geen ervaring mee had omdat zoiets echt vies is. Zodoende zaten we met z’n alle naar het inmiddels rood aangelopen hoofd van Tico te kijken die schreeuwend zei: ‘’Ik heb hier niks mee te maken!’’