Heb jij ooit over deze man gedroomd?

Heb jij ooit over deze man gedroomd?

Het begon allemaal met deze website www.thisman.org. De website is gemaakt door een psycholoog uit New York. In 2006 tekende een patient van hem een man die zij claimde te zien in haar dromen! In meerdere gevallen gaf de vreemde man haar levensadvies en liet haar verder met rust. De vrouw zweerde dat ze de man nog nooit tegen was gekomen en niet wist wie hij was. De psycholoog laat het portret op zijn bureau liggen en ontvangt andere mensen die hij behandeld. Hij was het portret alweer vergeten tot een van zijn andere patienten ineens zegt dat hij de man herkent uit zijn dromen. De man komt vaak voor in zijn dromen maar hij heeft geen idee wie de man is.

De volgende dag komt er weer een patient aan die claimt de man in zijn dromen gezien te hebben. De Psychiater besluit daarop om het portret naar een aantal van zijn collega’s te sturen om te zien of de mensen met terugkerende dromen die zij behandelen ook de man gezien hebben. Binnen een aantal maanden geven een hand vol patienten aan dat ze de man gezien hebben in hun dromen. Ze noemen hem allemaal This Man.  Van januari 2006 tot vandaag hebben zeker 2000 mensen deze man gezien in hun dromen. Er zijn verslagen vastgelegd uit Los Angeles, Berlin, Sao Paulo, Tehran, Beijing, Rome, Barcelona, Stockholm, Paris, New Dehli, Moskow en de lijst gaat maar door. De website geeft aan dat de mensen die gedroomd hebben over de man geen gedeelte factor hebben. Het zijn dus niet alleen maar mannen met blond haar. Tot op heden heegt nog niemand de man in het echt kunnen vinden.

 

Een aantal van de dromen waar deze man in voorkomt zijn beschreven op de website thisman.org, ze gaan als volgt:

Droom 1: Ik heb altijd al de droom gehad dat ik vloog over mijn stad en dat ik neer keek op mijn familie en vrienden. Toen ik in het echte leven verhuisde kwam ik deze man tegen toen ik droomde. Hij vloog altijd naast mij maar zei nooit iets. Zelfs niet wanneer ik tegen hem sprak.

Een andere droom gaat als volgt: Ik droomde over deze man in de tweede van de middelbare. Ik heb een keer over hem gedroomd en toen nooit meer. In mijn droom zat ik vast op een stoel in het midden van een kamer. Een aantal meter van mij af zat een tv. Ik droomde dat twee mannen naar mij toe kwamen en mij aanvielen, ik werd gillend wakker badend in het zweet. Toen ik uiteindelijk weer in slaap viel zat ik weer in dezelfde kamer. Deze keer kwam deze man op de tv. Ik smeekte hem om mij niets aan te doen. De man kwam uit te tv gekropen en keek me aan met een levenloze uitdrukking. Hij sneed snel mijn keel door en ik werd wakker. Ik denk dat hij mij uit de nachtmerrie heeft geholpen, ik kon zijn gezicht maar niet vergeten. Ik heb zelfs de schetsen nog van toen!

Het is vreemd dat er over de gehele wereld mensen over dezelfde man dromen, er zijn verschillende verklaringen voor. Hele extremen, dat hij misschien een tijdreiziger is die je bezoekt in je dromen, of meer rationelen zoals de imitatie droom. Dit betekend dat mensen die dit verhaal horen en de foto’s zien, er zo van onder de indruk zijn dat ze ook over deze man gaan dromen. Terwijl ze dat eerder nooit hadden gedaan. Een andere theorie is dat het gezicht van deze man zo generiek is dat het letterlijk iedereen kan zijn. Niemand onthoud precies elk detail van hoe iemand zijn gezicht er uit ziet. Als we over iemand dromen dan kan het zijn dat we wat details versimpelen en dat mensen daarom dit gezicht zien.

Het lijkt er dus op dat meer mensen zijn gaan claimen dat ze gedroomd hebben over deze man nadat het verhaal bekend is geworden. De kans is groot dat het dus een hoax is. Ik ben dan ook heel benieuwd naar jullie ervaringen? Heb jij ooit over deze man gedroomd? en zo ja, was dat dan voordat of nadat je het verhaal kende? Laat het mij weten in de reacties!