Microfoon voor YouTube en Twitch

Na 4 jaar trouwen dienst heeft mijn microfoon het helaas begeven en ben ik noodgedwongen opzoek gegaan naar een andere. Ik kan de kijkers van mijn kanaal het namelijk niet aandoen om ze te laten luisteren naar een half tamme dolfijn met migraine die continue chips eet. Omdat ik graag kwaliteit wil maar ook een student ben en dus een goedkope microfoon wil, ben ik op onderzoek uit gegaan. Verschillende YouTube video’s, bezoekjes bij vrienden en winkels verder heb ik mijn oordeel klaar en speciaal voor jullie een top 5 samengesteld.  Zodat je wanneer je zelf video’s gaat maken voor YouTube of wilt gaan streamen op Twitch weet waar je aan toe bent.

 

5: Snowball Gloss Black van Conrad

Snowball

 

Deze snowball heb ik zelf samen met mijn broertje een aantal jaar gebruikt. mijn broertje gebruikt hem op dit moment nog steeds en neemt er dagelijks Youtube video’s mee op en streamt er mee op Twitch. Wel merk ik vaak wat statische ruis bij deze microfoon. Je moet er ook voor oppassen dat hij niet omvalt aangezien het hoofd erg groot en zwaar is in vergelijking met de poten. De handige USB aansluiting maakt hem wel erg makkelijk in gebruik.

Pro’s
– Gewoon USB
– Ziet er fancy uit
– Is niet heel duur

Con’s
– Pakt veel ruis op.
– Drie microfoon standen waarvan je er eigenlijk maar een gebruikt
– Valt snel om

Prijs: 79,99
Link: https://www.conrad.nl/nl/snowball-gloss-black-779129.html

4: Samson Meteor Mic + Desktopstatief + Popfilter

Innox IVA 06 desktop microfoonstandaardDevine SPS 100 popfilterSamson Meteor Mic USB microfoon

Deze condensator microfoon produceert een rijk geluid. Hij heeft één van de grootste condensator diafragma (25 millimeter) op dit moment verkrijgbaar onder USB-microfoons. De ingebouwde audio interface is 16-bit, 44.1 kilohertz of 48 kilohertz. Je kunt hem installeren zonder drivers, verder is de Meteor Mic compact om mee te nemen. De drie pootjes zijn inklapbaar. Hij heeft een stereo hoofdtelefoon uitgang, die u kunt gebruiken als monitor. Ook is er een mute-schakelaar. Hij kan worden aangesloten op iedere PC en Mac. Met de Apple Camera Connection Kit kunt u hem zelfs aansluiten op een iPad of iPhone.

Pro’s
– Gewoon USB
– Goed geluid
– Is niet heel duur
– te gebruiken op ieder device

Con’s
– Pakt nog wel eens omgevingsgeluiden op
– Ik zou het statief er zeker bij kopen

Prijs inclusief statief en filter :91,05
Link: http://www.bax-shop.nl/usb-microfoon/samson-meteor-mic-usb-microfoon

3: My Crypt CU-4

Mc Crypt CU-4 USB studiomicrofoon

Het heldere en natuurlijke geluid van de CU-4 maakt dit type tot de ideale microfoon voor de productie van podcasts, multimediapresentaties, repetities, Youtube video’s en Twitch streams

Pro’s
– Een super goede microfoon!
– Erg helder geluid
– Een van de beste

Con’s
– Schijnt nogal veel problemen te geven met windows 8

Prijs: 84,99
Link: https://www.conrad.nl/nl/mc-crypt-cu-4-usb-studiomicrofoon-311473.html?sc.ref=Homepage

2: sE Electronics X1 USB

sE Electronics sE Electronics  X1 Usb Voice Over/Zang Computer Studio Microfoon

Dit is een echte voice over/zang microfoon die super te gebruiken is wanneer je graag covers upload Het is een prima microfoon als je betere kwaliteit video’s en streams wilt maken. Het is dan wel een van de duurdere microfoons. Maar dan krijg je ook wel wat.

Pro’s
– Een super goede microfoon!
– Erg helder geluid
– Handig voor zang en voice overs.

Con’s
– Je moet de software er apart bij kopen!?!?!

Prijs: 179,95
Link: http://www.usbmicrofoons.nl/sE-Electronics-X1-USB.html

1: sE Electronics X1 USB

Behringer C-1U USB studio condensatormicrofoon

Condensatormicrofoons zijn de ideale keuze voor het opnemen van vocalen en akoestische instrumenten. Het is de microfoontype van voorkeur bij opnamestudio’s en radiostations, omdat het mogelijk is er veel meer detail mee op te nemen dan dynamische microfoons. Dit komt door hun wijdere en plattere frequentierespons.

De C-1U heeft geen extra drivers nodig om hem direct te kunnen gebruiken – het werkt zelfs met Vista en 7! Je krijgt er ook een uitgebreid softwarepakket bij met Audacity voor opnames, Kristal Audio Engine voor editing en multitracking, Podifier uploadsoftware en PodNova downloadsoftware. Om met de C-1U te werken mag dan gemakkelijk zijn, maar deze professionele microfoon is alles behalve simpel qua prestaties. Het heeft een uitzonderlijk platte frequentierespons en een goede geluidsresolutie die u verzekert van een inhoudsrijke audio, die zo natuurlijk klinkt als de originele bron. Het cardioïde opnamepatroon zorgt voor een goede geluidsscheiding en afwijzing van feedback. De C-1U’s low-noise, transformerloze FET ingangscircuits kunnen zeer hoge geluidsdrukniveau’s aan, helemaal tot 136 dB, met een frequentierespons van 40 Hz tot 20 kHz. Dit betekent dat zelfs als je volgende vocalist een straalmotor is, je verder geen distortion krijgt.

Pro’s
– Een super goede microfoon!
– Erg helder geluid
– Goedkoop!

Con’s
– Nop

Prijs: 59,-
Link: http://www.bax-shop.nl/usb-microfoon/behringer-c-1u-usb-studio-condensatormicrofoon/product-details.html