Naakt Werken – als model

Het was een zomerse week in september, ik had mezelf voorgenomen om te stoppen met zoveel te werken en me meer te richten op mijn studie. Ik had inmiddels een studie achterstand opgebouwd van 60 studiepunten (een heel schooljaar) en moest die ondertussen toch wel eens gaan inhalen. Het stoppen met werken was niet zo moeilijk, mijn levensstijl volhouden wel. Tjah… ik ga nou eenmaal graag uit eten en leuke dingen doen met vrienden. Dat zat er nu niet echt meer in. Dus kon ik twee dingen doen. 1: Mijn stufie omhoog gooien zodat ik toch nog af en toe iets anders kon eten dan mandarijntjes en krentenbollen of 2: Een baan zoeken die niet te veel van me verwacht en waarbij ik zelf mijn uren kan inplannen.

Ik liet het me even bezinken en vertrok naar een housewarming, zonder cadeau, want het geld was even schaars. Het feestje zelf was super leuk, ik had uitgelegd waarom ik geen cadeautje bij mij had en werd er op gewezen dat het helemaal niet erg was. Super aardig van mijn vrienden toch? Ze worden nog aardiger want een paar dagen later stuurde ze me dit:

tel

Normaal als de eerstvolgende zin begint met “Als je hier voor open staat” is dat meestal een slecht teken, gelukkig viel het deze keer wel mee. In eerste instantie wist ik niet zo goed of ik het moest doen, ik ben nog nooit in een sauna geweest laat staan dat ik zoiets eerder heb gedaan. Maar aangezien ik geld nodig had en wel in ben voor iets nieuws dacht ik, ach waarom ook niet. Zo gezegd zo gedaan, een paar weken later stond ik in het atelier van een kunstenaar genaamd Coen.

Coen is een super aardige man die je meteen op je gemak laat voelen, we gingen eerst wat thee drinken en hij had lunch gehaald. Mensen die mij eten geven vind ik meteen aardig dus dat zat wel goed. Ik vertelde hem dat ik dit nog nooit had gedaan en eigenlijk geen idee had wat er ging gebeuren. Coen wist dat wel en vertelde me hoe het in zijn werk ging. Toen de lunch eenmaal op was moest ik uit de kleren en werd ik in allerlei posities gewurmd

Nude boy model naturist
Er werden foto’s gemaakt zodat hij verder kon aan de schilderijen als ik weg was. Het lijkt (op het naakt zijn misschien na) een makkelijk baantje maar het was nog een hele opgaven om in sommige posities stil te blijven zitten. Gelukkig schilderde hij ongeveer 4 a3 vellen en 2 doeken vol in 4 uur. Dat zijn dus 6 verschillende houdingen in 4 uur tijd, dat is gelukkig goed te doen. Al is het wel altijd even kraken als je uit een houding komt.

Uiteindelijk komt er dan zoiets uit als dit:

nude, model, boy, naturist

Dit zijn wat snel opgezette werken van Coen, ben je benieuwd naar zijn werk? Neem dan eens een kijkje op zijn website.