PC lancering van DarkScape – free-to-play PvP gameplay‏ aangekondigd

Darkscape-logo (1)

Thrill of the kill met de lancering van DarkScape

Dood en verraad ligt overal op de loer in deze free-to-play, alternatieve versie van RuneScape

Wie kent het niet? Runescape, de MMORPG waar ik vroeger heel wat uurtjes mee doorbracht. Was ik geen koeien aan het in-elkaar-beuken voor leer dan had ik wel mijn toetsenbord en muis zo geprepareerd dat ik ongestoord voor uren kon houthakken!

DarkScape_Key_Visual
DarkScape
De makers en bewaarders van de fantasy MMORPG RuneScape, kondigt met trots de PC lancering aan van DarkScape, een moorddadige twist op de dodelijke player versus player (PvP) sandbox ervaring die plaatsvindt in een donker, alternatief game universum. DarkScape is volledig free-to-play en omvat de gebieden van Gielinor, die normaliter alleen is voorbehouden aan leden van de RuneScape game. De verrassende en verraderlijke wereld is ingedeeld in laag, midden en hoog risico regio’s, ieder met hun eigen economie en spelers moeten bepalen hoe ver ze de zones in willen reizen waar vele bedreigingen op hun pad komen, maar waardevolle hulpbronnen en high-level content verkregen kan worden.

In een game waar de scheidslijn tussen vriend en vijand onmetelijk vervaagt moeten spelers steeds over hun schouder kijken, maar tegelijkertijd samenwerken om handelsroutes te beschermen, locaties waar hulpmiddelen te vinden zijn bewaken en bandietengroepen vormen. Zelfs de steden van Gielinor, de zwaar beveiligde koophandelsburchten in DarkScape, zijn niet veilig van PvP schermutselingen. Maar hoe verder ze verwijderd zijn van deze zeldzame ‘veilige gebieden’, hoe meer spelers moeten vechten voor hun buit – en hun levens.

 

 

DarkScape belangrijke informatie:
• Open, free-to-play PvP gameplay in de game wereld
• Legacy RuneScape combat systeem
• De meest waardevolle hulpbronnen zijn te vinden in hoge risico zones
• Items die niet in een bankkluis zijn opgeslagen vervallen bij dood
• RuneScape leden profiteren van dubbele bank ruimte en +50% XP en een extra item die bewaard blijft bij dood
• RuneScape spelers kunnen inloggen voor de DarkScape ervaring met hun bestaande account.
• DarkScape heeft een aparte save game voor RuneScape en alle spelers starten hun avontuur op een basisniveau.
• De komst van DarkScape vindt slechts enkele maanden voor de start van ‘The Year of RuneScape’ in 2016 plaats, waarmee de 15e verjaardag van RuneScape wordt gevierd.

“Als groot fan van sandbox survival games werd het idee voor DarkScape een aantal jaren geleden geboren in de studio. Ook al bleef het idee sindsdien op de achtergrond, het bleef in onze gedachten,” aldus Conor Crowley, senior producer, DarkScape. “Het ontwikkelen van een nieuwe kijk op de wereld van RuneScape, één waar PvP gameplay de boventoon voert, was geweldig. We hebben veel tijd besteed om te bekijken hoe we DarkScape zo snel mogelijk beschikbaar konden maken voor de spelers, dus de lancering van de game is echt een experimentele eerste stap. We blijven de game verder ontwikkelen afhankelijk van hoe spelers onze nieuwe kijk op de dodelijke MMO ervaring beleven!”
Vecht of sterf in DarkScape. Bezoek de officiële website voor meer informatie.