Splatoon – Nintendo en Esport?

Is Splatoon de nieuwe Esport hit?

Afgelopen week heeft Nintendo de game Splatoon uitgebracht en het is geweldig! Als je een beetje aanwezig bent op Social Media heb je waarschijnlijk al het een en ander voorbij zien komen. Uit het niets heeft Japan er voor gezorgd dat iedereen met een Wii U van inktvissen houdt en wij vinden het geweldig! Heb je geen idee wat splatoon is? Hier onder volgt een korte introductie in de magische wereld van inktvissen, inkt en art.

player_artwork_1

 

4 VS 4 Turf Wars

De Turf Wars voor vier tegen vier staan garant voor spetterende online-gevechten. Het doel is simpel: verover zo veel mogelijk terrein door het de kleur van jouw team te geven! Spelers met verschillende speelstijlen en vaardigheden kunnen zich allemaal nuttig maken voor hun team, bijvoorbeeld door zo veel mogelijk grond in hun kleur te spuiten, of door in de achterhoede gekleurd terrein te verdedigen. Je kunt gebruik maken van allerlei wapens om de grond te bedekken met de kleur inkt van jouw team. Het team dat het grootste oppervlak weet in te nemen, heeft gewonnen!

 

sea_artwork_1

Verander in een inktvis

Je kunt veranderen in een inktvis om snel door de inkt van je eigen team te zwemmen. Je kunt ook tegen muren op zwemmen die met inkt zijn bedekt om hooggelegen punten te bereiken, om argeloze spelers in een hinderlaag te lokken, of om je eigen snode plannen uit te voeren!

paint_artwork_1

De tegenstanders

Je tegenstanders zijn mensen uit de hele wereld! Van je buurjongen tot iemand uit Azië. Dit zorgt vaak voor leuke maar ook frustrerende momenten. Vooral als je team alleen verfrollers heeft of juist helemaal geen.

Wat vind ik er van?

Persoonlijk vind ik Splatoon geweldig! Het spel heeft super veel mogelijkheden, de wedstrijden duren (god zijn dank) niet heel lang en het is een leuk spel om met vrienden te spelen! Zelf had ik de Wii U al lang afgeschreven maar dankzij Splatoon toch maar weer eens afgestoft. Daar kreeg ik geen spijt van want ik heb me inmiddels al verschillende uren vermaakt met dit fantastische spel! Je kunt me zien spelen in deze video:

 

Splatoon – Nintendo en Esport?

Hoe vet zou het zijn als het een Esport zou worden!? Heeft het de potentie? Jazeker! Maar of het ook daadwerkelijk gaat gebeuren? De tijd zal het leren. Ik zie het wel zitten en het lijkt me erg leuk om te kijken naar alle wedstrijden en verschillende tactieken. Wat vind jij?