The Hobbit 3

Woehoeeee vanmorgen om 0:05 was ik in de Pathé Eindhoven bij de première van The Hobbit 3 – The Battle of the Five Armies!!

hho8ZnX

Het derde deel, genaamd The Hobbit: The Battle of the Five Armies, gaat verder waar we Bilbo, Thorin en de andere dwergen aan het einde van de vorige film The Desolation of Smaug achterlieten: op de flanken van de Eenzame Berg terwijl draak Smaug richting het nabijgelegen dorp vliegt om het te vernietigen.

Zonder iets te verklappen kan ik alvast zeggen dat menig mede bioscoopganger meerdere keren een traantje weg pinkte bij deze film.

Toen ikbij de bioscoop kwam zag je meteen dat er een Hobbit Marathon aan de gang was. Er liepen namelijk veel typische “die hard” Lord of the Rings fans rond met een blik die op oneindig stond, wat niet gek is als je al voor 6 uur aan films hebt gekeken. Wist je trouwens dat alle Lord of the Rings films bij elkaar zo’n 19 uur duren? Leuk voor als je eens een filmdagje wilt houden. Maar goed, het geek gehalte was erg hoog, niet dat het erg is, het viel gewoon op. Ik ben al 3 jaar achterelkaar naar de première gegaan van The Hobbit en heb elke Lord of the Rings film gezien in de bioscoop dus ik kwalificeer net zo goed als een geek.

The-Hobbit-the-battle-of-five-armies-poster-the-hobbit-37565138-1024-1453

Over de film zelf… Wow gewoon wow… Een awesome vervolg op een awesome serie. Het enige wat ik jammer vind is dat het nu echt, naar 20 jaar films, voorbij is. Over. Afgelopen. Fin. De omgeving is fantastisch, de gevechten zijn super indrukwekkend en zoals altijd zit er wat humor in verwerkt. Ik moet wel bekennen dat ik de boeken van de Hobbit nooit gelezen heb, in tegenstelling tot de Lord of the Rings boeken. Ik ging dus compleet open minded de bioscoopzaal in.

Toen de film afgelopen was ving ik een gesprek op tussen twee mede geeks, ik hoorde ze zeggen dat ze de film matigend en niet geloofwaardig vonden. Nu is het natuurlijk waar dat Peter Jackson, de maker van de film, één boek verfilmd heeft in 3 films van 2:30 uur per stuk. Dit heeft hij waarschijnlijk gedaan om zo veel mogelijk geld binnen te halen maar het doet niets af aan het feit dat je voor de laatste keer weer in Midden Aarde bent, die fantastische wereld, die voor zoveel mensen tot de verbeelding spreekt. Waar we zoveel hebben meegemaakt en zo van hebben genoten. Ongeacht de kwaliteit van The Battle of the Five Armies blijft het weerzien van die wereld magisch en vermakelijk.

Als je de komende tijd en zin hebt zou ik The Hobbit 3 – The Battle of the Five Armies zeker eens gaan bekijken in de bioscoop!