Top 5: Makkelijk te onderhouden planten

10854281_997651683585095_306240453132606383_o

Pop quiz tijd! Waar is de lucht meer vervuild, Binnen of buiten?
…. Weet je het al?
9 van de 10 keer is de lucht binnenshuis meer vervuild dan buitenshuis. In je kantoor, appartement of kamer vind er vaak geen ventilatie of zuivering van lucht plaats. Daardoor hoopt vervuilde lucht zich op en zit je voor je het weet in een omgeving waar schadelijke bacteriën, pollen of schimmels ineens oprukken.

Gelukkig is de oplossing om dit tegen te gaan vrij simpel. Wanneer je denkt veel last te hebben van onzuivere lucht moet je gewoon een aantal huisplanten nemen!

Planten werkten bij mij meestal niet zo goed. Meestal was mijn excuus dan “alles wat ik aanraak gaat dood” en  “ik dacht ze toch echt water te hebben gegeven”. Gelukkig zijn er ook planten die tegen een stootje kunnen en echte zuiveringsbeesten zijn!

Een top 5:

1. Chrysanten
tib-beemster-elektrotechniek-dekker-hensbroek

Garden Mum’ -hybriden zijn chrysanten die tegen een stootje kunnen.
Deze dankbare plant verdraagt zelfs enkele graden vorst en kun je behandelen als een vaste plant. Ze zijn verkrijgbaar met bloemen in allerlei felle, vrolijke kleuren.
Ze zuiveren de ammoniak, benzeen, formaldehyde en xyleen uit de lucht.

2. Graslelie/sprietplant
plant 2
Deze planten zijn super makkelijk om te onderhouden en wanneer er jonge plantjes ontstaan aan de stengels kun je deze weer oppotten, zo blijft de plant eindeloos bestaan! Verder hebben ze niet veel licht of water nodig!

3. Draceana
plant 3

Deze plant is er in 40 verschillende soorten! Ze hebben weinig licht en water nodig en ze verwijderen benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen en xyleen uit de lucht.

4. Ficus
plant 4
Deze plant is echt een beest. In de natuur kunnen ze wel 500 jaar oud worden. De ficus verwijdert benzeen, trichloorethyleen en formaldehyde uit de binnenlucht. Ook kun je deze plant makkelijk buiten neer zetten.

5. Aloe Vera

shutterstock_76351432
De Aloe is een multifunctionele plant als het aankomt op gezondheid. Je kunt de plant in kleine beetjes eten, gebruiken als verzachter voor een brandwond of om de lucht te zuiveren.

Heb je zelf een super plant die niet kapot te krijgen is? Laat het me weten in de reacties!
~ Sir Fox