Vagina’s en Opwindbaren dildo’s – DDW Dag 3

Graduation Show Design Academy.

De lichting afgestudeerden 2015 van Design Academy Eindhoven hebben geprobeerd het hoofd te bieden aan de realiteit van de complexe cultuur waar ze zich in bevinden. In deze zoektocht hebben ze omgangsvormen en alternatieven ontworpen voor een uiteenlopend aantal problemen die betrekking hebben op wereldwijde samenlevingen, zoals kwesties met verhouding tot ras en afkomst, dematerialisatie, het humaniseren van technologie en tactiliteit.

Tijdens deze afstudeer show worden verschillende projecten getoond, een van de dingen die mij meteen in het oog sprong was de opwindbaren Dildo van Bastiaan Buijs. Een dildo van hand geblazen glas  die ook wel de grandfather clock dildo wordt genoemd. Hoe gaaf is dat!?

Grandfather-Clock_Bastiaan-Buijs_Dutch-Design-Week-2015_dezeen_1568_0

Natuurlijk was er veel meer te zien maar heb ik niet genoeg tijd om alles te beschrijven. Wat ik wel nog kwijt wil is dat ik samen met mijn vriend naar de Unidentified Objects expositie wilde gaan van ADAM-ID. Hij maakt op een hele aparte manier lampen en de expositie is in het oude huis van Johan Vlemmix. Dat het de moeite waard was bleek toen we bij de expositie aankwamen. Aan de muur hingen ongeveer 50 verschillende gefotografeerde vagina’s op A1 formaat. Behalve de ADAM-ID lampen had namelijk Johan Vlemmix ook een expositie over de vulva. Hij had samen met zijn compagnon verschillende vagina’s gefotografeerd en gefotoshopt aan de hand van het verhaal achter de vagina!? Zo waren er vagina’s te zien met cupcakes en met naalden, ik heb er een aantal foto’s van gemaakt maar durf ze niet zo goed te plaatsen.

Dit waren de dingen die mij het meest bijgebleven zijn deze DDW, vanavond gaan we naar het afsluitende feestje en dan is het weer klaar voor dit jaar! Op na volgend jaar!