Waarom Firstlook en gamebeurzen kut zijn.

Komend weekend is het weer zo ver!

Firstlook opent haar duren dit jaar wederom voor gamend Nederland. Firstlook is het grootste game evenement van Nederland en heeft behalve een grote groep uitgevers dit jaar ook een eSport gedeelte toegevoegd aan het programma.

Ik ga, zoals je misschien wel weet, redelijk veel gamebeurzen af en ben dan ook al meerdere keren op bezoek geweest bij Firstlook. Ondanks dat ik ieder jaar ga, begin ik me steeds meer te storen aan bepaalde dingen op dit soort beurzen… Een lijstje.

1. Boothbabes

014944

Ik weet nooit waar ik me maar aan irriteer, uitgevers die seks gebruiken om een spel te verkopen, meisjes die hier aan meewerken of de jongens die er mee op de foto gaan zodat ze weer iets hebben voor in hun fapfolder… Net als mensen die foto’s maken bij een dure auto die niet van hun is!?!? WHY!? Het is toch niet meer van deze tijd dat we van gaming evenementen een of andere vleeskeuring maken? Wat als je mensen in het karakter van jou game laat rondlopen? Op die manier promoot je jou game beter dan drie blondjes met dikke jetsers rond te laten lopen.

2. De uitgevers en hun praatjes

Een voorbeeld “Fifa 16 innoveert op alle vlakken om een gebalanceerde, authentieke en spannende voetbalervaring te bieden die je op jouw manier en op een hoger niveau laat spelen. Je verdedigt met zelfvertrouwen, hebt controle op het middenveld en creëert meer magische momenten dan ooit”  JOH een vervolg game waarin geïnnoveerd wordt! Oh… en ik heb controle op het middenveld! Dat mag ik hopen ja, anders zou ik toch nog maar eens terug gaan naar de tekentafel.
Iedere keer is het weer hetzelfde verhaal, het lijkt wel of ze alles van het eerste verkooppraatje kopiëren en de titel aanpassen naar het net uitgebrachte spel.

3. Twee games spelen in 4 uur

FirstlookRockstarsplash1

Is dit de eerste keer dat je naar een gamebeurs gaat? Neem een klapstoel mee want reken maar van yes dat je voor een bekende game toch wel zeker twee uur in de rij staat. Het is toch niet heel moeilijk om een app of iets dergelijks te maken waarin mensen kunnen aanklikken wanneer ze wat kunnen spelen? Geen wachtrijen, perfecte aansluiting en je kunt je tijd veel beter indelen. Zo kun je als bezoeker meer zien en als standhouder precies zien hoeveel bezoekers je krijgt.

4. Gamers eten

the_gamer__s_food_pyramid_by_chaosemeraldhunter

Trends ontgaan de game industrie nogal eens, zo snapt (met name de locaties waar deze evenementen gehouden worden) nog steeds niet dat niet elke gamer gelukkig wordt van pizza, friet en energie drank. Mensen zijn steeds meer bezig met hun gezondheid en dus ook gezond eten. Een broodje gezond of wat ijsthee is ook prima hoor. Het effect van ongezond eten en red bull is overigens goed te ruiken wanneer je in de eerder genoemde twee uur lange rij staat.

5. Deo Deo Deo Deo

Het laatste puntje aan mijn klaagzang is toch wel persoonlijke hygiëne. Menig puber is zich er blijkbaar niet van bewust dat ze hetzelfde ruiken als mijn cavia… en die is al 4 weken dood. Hoe vaak er wel niet iemand langsloopt waarvan de tranen in mijn ogen springen. Het zou fantastisch zijn als ze in de reclametas (nog zoiets) die zie aan het begin meegeven een busje deodorant zouden doen. Daar zou ik pas echt gelukkig van worden.

Wat vind jij van gamebeurzen? Ga je er wel eens heen en hoe kijk jij dan tegen deze dingen aan?

Laat het me weten in de reacties!

Sir Fox