Wat is de illuminati?

Wat is de illuminati?

In een nieuwe video heb ik het over de illuminati (of illuminatie). Wil je liever de tekst lezen in plaats van de video zien? Dat kan, de tekst staat onder de video!

Vandaag heb ik een video die aangeraden is door een van jullie. We gaan het hebben over de illuminatie. In deze video zal ik uitleggen wie ze precies zijn, hoe ze ontstaan zijn en of wat de complottheorie rond de illuminatie is.

In de hedendaagse cultuur zijn namelijk vele verwijzingen te vinden naar de Illuminati, een geheimzinnig genootschap dat achter de schermen de wereld bestuurt en een nieuwe wereldorde wil stichten. Tenminste, dat is wat er over wordt gezegd. In bekende boeken en films spelen de Illuminatie een rol en vele beroemde popsterren verstoppen de zogenaamde Illuminatie-symboliek in hun videoclips en muziek. Maar wat is nu nep en wat is echt?
In de achttiende eeuw ontstonden in Engeland de vrijmetselaars. De vrijmetselaarsloges gebruikten de metselarij als een metafoor voor een symbolisch bouwen aan de eigen ontwikkeling en verlichtingsidealen en maakten gebruik van mystieke symbolen en rituelen. Iets wat je in een eerder video van mij kan terug kijken. Ik zal de video linken aan het einde van deze video. Vrijmetselaars wilden vooral bouwen aan een betere maatschappij door middel van geestelijke ontwikkeling en keerden zich af van kerkelijke principes. Vanuit deze gedachte werd in 1776 in Beieren de Orde der Illuminaten opgericht door filosoof dr. Adam Weishaupt. Met deze organisatie had Weishaupt bepaalde politieke doelen voor ogen. Voor hem waren wetenschap, rationalisme en vrijheid en gelijkheid het hoogste goed, en zijn idee was dan ook dat de Illuminatie de samenleving zouden hervormen door belangrijke posities in te nemen en zo het machtsmisbruik van de staat en de positie van de Rooms-katholieke kerk af te breken.

Bij de oprichting van de Orde waren er nog maar vijf leden, maar al snel maakten intellectuelen en politici ook deel uit van deze organisatie. In totaal waren er naar gedacht wordt 2500 leden, die met name in Duitsland woonden. Leden van de Illuminati moesten geheimhouding zweren en werden in drie klassen verdeeld. Pas wanneer een lid tot de binnenste cirkel was doorgedrongen, werd hij op de hoogte gesteld van de geheime agenda. In 1777 verbood de keurvorst van Beieren, Karel Theodoor, alle geheime genootschappen waaronder ook de Illuminati.

Maar dit bekent niet het einde van de illuminatie. Sterker nog, ze bestaan nog steeds en opereren in het geheim! Het eerste boek waar een complot over de illuminatie in stond komt uit 1797. Een aantal auteurs onder wie de Schotse wiskundige John Robison schreef dat de Illuminati ondergronds opereerden en erg invloedrijk waren. In datzelfde jaar verscheen het boek Memoirs Illustrating the History of Jacobinism van de reactionaire katholiek Augustin Barruel, waarin werd beweerd dat de Illuminati verantwoordelijk waren voor de Franse Revolutie (1789). Als opvolgers van de Tempeliersorde die in 1314 door de Franse koning Filips de Schone was vernietigd, zouden de Illuminati wraak willen nemen op de monarchie en het christendom en wilden ze een nieuwe wereldheerschappij stichten.

Andere, meer populaire complottheorieën ontstonden in 1975, toen de trilogie ‘Illuminatus’ van Robert Joseph Shea en Robert Anton Wilson verscheen. In dit verhaal zou Weishaupt naar Amerika zijn gegaan en de Verenigde Staten hebben opgericht in naam van George Washington. Frappant is dat het grootzegel van de VS, zoals ook afgebeeld staat op het dollarbiljet, een aantal symbolen bevat dat wordt toegeschreven aan de Illuminati. Er is een pyramide te zien met daarop een ‘alziend oog’. De pyramide bestaat uit dertien treden, die dertien Illuminati bloedlijnen zouden symboliseren, en onderin staat in Romeinse cijfers 1776, het jaar waarin de Beierse Orde der Illuminaten werd opgericht. Het oog zou het oog van Lucifer, de duivel, moeten voorstellen.

Ook andere symbolen die in verband worden gebracht met Satanisme werden gekoppeld aan de Illuminati, waaronder het pentagram (een vijfpuntige ster) en de bokkegroet, een handsignaal waarbij de pink en de wijsvinger naar boven wijzen. Vele bekende politici en popartiesten zijn vastgelegd terwijl ze dit handgebaar maken. Ook het getal 666, volgens de Bijbel het ‘teken van het beest’, is een veelgebruikt symbool van de Illuminati. Sommigen vermoeden dat de Illuminati een grote rol hebben gespeeld in bepaalde gebeurtenissen, zoals de aanslagen van 9/11, maar dat hebben ze nooit kunnen bewijzen.
In de huidige muziekindustrie maken bekende sterren als, Jay Z, Lady Gaga, Rihanna, Katy Perry en Beyoncé veel gebruik van ‘verborgen’ Illuminati-symboliek. Vooral Lady Gaga, Jay-Z en Rihanna maken het bont: symbolen zoals hoorns, piramides en het alziende oog zijn doorgaans verwerkt in hun shows of clips. Zangeres Rihanna liet de zin ‘Princess of the Illuminati’ in een clip zien. Haha en zelfs ik heb het illuminatie logo in mijn intro zitten. Alleen ben ik nog geen bekende ster!

 

Wel is het erg raar dat er overal symboliek van de illuminatie terug te vinden is. Worden we echt beheerst en gecontroleerd door de illuminatie? Rijke families en organisaties de beslissen over ons leven en macht hebben over de media en de grootste bedrijven? Wat denk jij?