X it Room Eindhoven

xitroom eindhoven

Naar 5 Professor Layton spellen op de Nintendo DS te hebben uitgespeeld vond ik het tijd worden om mijn puzzel kwaliteiten in het echt uit te proberen. En hoe kan je dat beter doen dan, zoals ik in mijn cadeaus voor mannen post al voorstelde, met de Xitroom.

Bij de Xitroom wordt je opgesloten met je vrienden, familie of collega’s en probeer je binnen een uur te ontsnappen!

Stel je voor, je hebt op een avond met wat vrienden afgesproken in de stad. Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming gaan jullie een ruimte binnen. Dan valt achter je de deur dicht. Je probeert ‘m weer te openen, maar tevergeefs. Je bent met z’n allen opgesloten! Er begint een klok te tikken: 60 minuten om er uit te komen. En anders..?

Je kijkt om je heen. Het lijkt wel of je in de werkkamer van één of andere professor bent beland. Een groot bureau, een fauteuil, kaarten aan de muur, een bord met formules, en allerlei curiosa. Jij en je vrienden gaan op onderzoek uit. De deur is op één of andere manier elektrisch vergrendeld, en ernaast zit iets wat lijkt op een slot. Daar moet dus een sleutel voor gevonden worden.

De nieuwsgierigste uit de groep is de lades van het bureau al aan het inspecteren. Maar helaas, ze gaan niet open. Na enig speurwerk vindt iemand een sleutel. YES! Of toch niet..? Helaas, zo eenvoudig blijkt het niet te zijn; hij past niet op dat slot bij de deur.. Het is zo’n ouderwetse sleutel, van een hangslot ofzo. Misschien van dat kistje daar in de hoek. En ja hoor, klik, open! In het kistje zit een oude kaart, met wat tekens erop, en een stukje tekst. Wat zou dat betekenen..?

In Eindhoven bestaat nu de mogelijkheid om dit zelf  te beleven. Een uniek, spannend en uitdagend spel, waarmee je jezelf en je groep op de proef kunt stellen. De weg naar buiten bestaat uit een aaneenschakeling van het oplossen van raadsels, het volgen van cryptische aanwijzingen, vinden van geheime vakjes en verstopte sleutels, en nog veel meer! Door middel van een goede samenwerking en de juiste denkwijze probeer je te ontsnappen uit deze Xitroom.

x it room

En of dat lukt? Nou, ons gelukkig wel. Ook al was het net binnen de tijd. We deden er ietsje langer over dan gepland omdat wij als echte speurneuzen zoveel sleutels hadden gevonden dat we niet meer precies wisten wat nou waar moest. We waren zeg maar halverwege ingestapt, hadden een paar van de laatste puzzels al opgelost en wisten al waar we de laatste code in moesten vullen zonder dat we een aantal van de eerste puzzels opgelost hadden.

Ik ga niet verklappen hoe je de puzzels moet oplossen maar ik kan zeggen dat het echt een superleuke ervaring was en ik raad het iedereen aan om te doen!
Volgende maand komt er een nieuwe kamer, die gaan we ook weer proberen. Het enige minpuntje is de prijs omdat het nog vrij uniek is en er weinig concurrentie is, is de prijs behoorlijk hoog. Het was het wel waard maar ik kan me voorstellen dat je zoiets hebt van laat maar.

Hoe dan ook was het heel gezellig (en een beetje stressvol)

~Sirfox

Website van X it Room