De Apple Watch Review

Gisteren was het dan zo ver, de revolutionaire smartwatch van Apple kwam binnen. Volgens sommige gaat het de smartwatch wereld op zijn kop zetten terwijl andere denken dat het maar voor een niche bestemt is.

11121883_10205116105076281_2101611403_n

Laten we beginnen met het uitpakken van de smartwatch. Voor mijn stage heb ik een unboxing video gemaakt, mocht je daar interesse in hebben dan kun je de video hier bekijken:

De Apple watch is te bestellen in verschillende varianten, de prijs verschilt van €399 tot €17.000. De versie die je hier ziet is de 38mm SS white Sport. Dat houd in dat het scherm 38mm is en gemaakt van Sapphire crystal. Dit horloge kost €650 en wordt geleverd met een handleiding, extra bandje en een magneet oplader.

De Watch heeft een groot aantal klokjes, waaronder klassieke uurwerken met traditionele wijzers, een chronograaf met stopwatchfuncties, een kleurrijk klokje met Mickey Mouse en een handig uurwerk dat de tijd en agenda-afspraken toont. Je kunt het scherm van de Apple Watch uitgebreid personaliseren, waardoor er voor ieder wat wils is.

Het is ook belangrijk om te weten dat het display aanraakgevoelig is. Je kunt bijvoorbeeld krabbels maken op de Apple Watch, maar ook door apps en de interface swipen. Daarnaast registreert het apparaat hoe hard je iets indrukt. Van die features kunnen apps van Apple en derde partijen gebruikmaken, zij kunnen apps maken die veel gebruik maakt van deze functie. In- en uitzoomen doe je heel precies door gebruik te maken van de draaiknop aan de rechter zijkant. Je kunt deze ook indrukken, om zo terug te keren naar het homescreen van de Apple Watch.

Uiteraard kan de Watch meer dan alleen de tijd tonen. Hij laat je ook navigeren, notificaties checken, je activiteiten bijhouden, muziek afspelen, het weer checken, foto’s weergeven en ga zo maar door.

_N7Q7174

Conclusie
Toegegeven, de Apple Watch is een mooi staaltje techniek. Zou ik dit kopen voor €650? Never ever nooit van mijn leven niet. Het horloge vreet batterij van je telefoon en het horloge zelf. Het horloge heeft leuke functies maar om nou te zeggen dat deze functies mijn leven verrijken of handiger maken. Nee… Niet bepaald. Daar komt bij dat het horloge bij intensief gebruik best wel warm kan worden en de witte band snel vies wordt.Al met al is dit iets leuks voor de Apple Geeks maar moet je hier als normaal persoon ver weg van blijven.

Ik stel voor dat je lekker op vakantie gaat van de €650 die je zojuist bespaard hebt.