De Oculus Rift

EINDELIJK! Na al die maanden lijdzaam toezien hoe steeds meer mensen de Oculus rift aan het uitproberen waren was het eindelijk mijn beurt!

De aardige mensen van www.Krambl.com hadden me uitgenodigd voor het Heroes of the Storm – Alpha event. Heroes of the Storm is net zoiets als League of Legends maar dan gemaakt door de mensen van Blizzard.
Ik ging er van uit dat ik alleen maar Heroes of the storm ging spelen maar tot mijn groot genoegen hadden ze ook even een Oculus Rift staan. Iemand die net zoals ik, groot fan is van horror games, kan met gerust hart zichzelf helemaal dood schrikken dankzij de Oculus Rift

Oculus Rift

De Oculus Rift is een speciale bril die je op je hoofd zet met een ingebouwd LCD-scherm. In de bril zitten twee lenzen die je de illusie geeft dat er twee screens in de bril zitten. In feite is het één scherm dat de beelden in side by side 3D weergeeft. Ieder oog heeft zo een iets ander beeld, waardoor er een mooi 3D effect wordt gegenereerd. Dit is vergelijkbaar met de huidige 3D tv’s, maar omdat het scherm zo dicht op je ogen zit en je ogen ook echt onafhankelijk van elkaar een ander beeld zien is het 3D effect vele malen sterker dan in de bioscoop en thuis op de bank achter je 3D tv.

Naast een prachtig 3D effect is het mooiste van de Oculus Rift dat je ‘midden in de game staat’ als je de bril opzet. Omdat het scherm zo dicht op je ogen zit krijg je een veel groter gezichtsveld dan op een normale TV. Dit geeft het effect dat je in de game staat, omdat je overal om je heen de game wereld ziet. Zonder je hoofd te bewegen kan je al veel meer zien dan normaal en het voelt natuurlijker, omdat je nergens zwarte randen ziet van het beeldscherm. Je kunt met je ogen alle kanten opkijken, maar je blijft beeld zien.

aleiniso

Ik mocht het spel Alien Isolation uitproberen, een spel waarbij je probeert niet dood gemaakt te worden door de Aliens van de gelijknamige Alien film. Man man man… Ik ben echt niet snel bang maar ik schrok me soms echt helemaal wild! Nu hebben ze bij Krambl een aftermovie gemaakt waarbij je de Oculus Rift soms voorbij ziet komen. Je ziet ook een meisje gamen met de Oculus Rift. Zij geeft een duidelijk beeld hoe het is om Alien Isolation te spelen.