Hoe werkt de nieuwe Snapchat Functie – uitleg

De vele gezichten van snapchat

Snapchat is super leuk om te gebruiken maar hoe werkt de nieuwe Snapchat functie nou? Die vraag krijg ik de laatste tijd erg vaak, daarom besloot ik dit artikel te schrijven.

Weet je nog niet wat snapchat is? Dan heb ik hier een korte beschrijving:

Een gekke foto sturen naar iemand waar verder niets mee gebeurt? Dat is Snapchat. Je maakt een rare selfie en stuurt die naar een of meerdere vrienden en daarna verdwijnt de foto weer. Handig toch? Snapchat heeft wereldwijd 200 miljoen actieve gebruikers. Die versturen dagelijks 400 miljoen snaps naar elkaar.  In Nederland zijn er 2 miljoen gebruikers waarvan het grootste percentage te vinden is in de groep tieners (12-19 jaar).

Ok, om heel eerlijk te zijn ik gebruikte snapchat niet echt heel erg veel, ik lees wat updates en stuur soms wat foto’s of video’s de wereld in als ik ergens in het buitenland ben. Daar gaat verandering in komen met deze nieuwe snapchat update! Hier is wat je moet doen om gebruik te maken van de verschillende filters:

Als eerste druk je op jouw of iemand anders zijn gezicht. Je ziet dan dit geraamte. (blijkbaar heb ik een dikke kop, thanks snapchat)

Image1

Vervolgens kun je kiezen uit verschillende emoticons die iedere keer wisselen! Nu kan ik kiezen uit RAGE

Image2

De creepy face, mijn persoonlijke favoriet.

Image3

 

De oude man met monocle natuurlijk.
Image4

Altijd grappig, de kotsende regenboog.

Image5

Je kan zo bij de Avangers met deze ironman overlay!

Image6

Voor als je verliefd bent, de hart ogen.

Image7

En last but not least, de ik-heb-mijn-scriptie-niet-gehaald-look

Image8

Verschillende overlays hebben een effect als je beweegt met je hoofd en er zijn geluidseffecten toegevoegd! Ik zou het zeker eens uitproberen en je vrienden er mee lastig vallen (dat doe ik nu ook namelijk) Je kunt snapchat hier downloaden voor de Iphone en hier voor android. Ik heb mijn scherm en snapchat opgenomen met behulp van de schermopneemfunctie op mijn Sony Xperia telefoon.

Wil je mij toevoegen op snapchat? Zoek dan op de gebruikersnaam ‘ Marcellow ‘ . Ik ben benieuwd naar al jullie gekke foto’s! Heb je zelf nog vragen of wil je jou snapchat naam achterlaten? Laat dan een reactie achter onder dit artikel.