Mobile Monday – Monument Valley

monument valley 3

Je hebt het vast wel eens meegemaakt, je zit te wachten op de trein die weer eens te laat is, in de wachtkamer van de tandarts of tot je download klaar is. Wachten is nooit leuk maar het wordt een stuk dragelijker gemaakt dankzij je mobiel en de awesome games die er op te spelen zijn

Een avontuur van onmogelijke architectuur. 

Monument Valley is een van die games. Deze puzzel game is gemaakt voor Android en IOS. Eerlijk waar, Esher is niets vergeleken met wat de makers van Monument Valley neer hebben gezet. Deze puzzel game verschuift je perspectief op manieren die je niet verwacht. In Monument Valley moet je een stille prinses genaamd Ida begeleiden door een verbluffend mooie wereld. Je kan de puzzels oplossen door de architectuur van de levels aan te passen, waardoor je verborgen paden en gangen blootlegt en de Crow People te slim af bent.

monument valley 1

Nou houd ik veel van puzzelgames maar ik ben niet de aangewezen persoon om puzzels op te lossen aan de hand van diepte, perspectief en vormen. Ik was vroeger dat kind die niet ophield met de ronde vormen in het vierkante gat te slaan.
Het was even inkomen maar na een aantal levels had ik de smaak goed te pakken. Toen ik eindelijk lekker op dreef begon te komen was Monument Valley alweer uitgespeeld.
Monument Valley heeft namelijk maar 10 levels, wat niet veel is vergeleken met andere puzzel games. Zeker niet als je nagaat dat het spel €3,59 kost. Het is dat de vormgeving, de muziek en de ambiance me genoeg meesleepte om elk level meerdere keren te doen.

monument valley 2

Conclusie: Wat een sfeer weten de makers van Monument Valley neer te zetten. Het ontwerp, de muziek, de vormgeving, alles sluit perfect op elkaar aan. De levels zijn uitdagend en hersen krakend . Het enige nadeel is dat het spel zo kort is. Daar staat tegenover dat het niet alleen een puzzel game is maar echt een work of art!


FEED MY HUNGER MONUMENT VALLEY!