Ze zijn niet Menselijk! – De StrayedAway Voicemail

Ze zijn niet Menselijk! – De StrayedAway Voicemail

Er zijn op het internet talloze creepypasta’s te vinden die tot de verbeelding spreken. Maar de echt enge verhalen vind je meestal bij niets vermoedende mensen die ineens in een situatie terecht komen waar ze achteraf gezien liever niets mee te maken willen hebben. Vandaag ga ik een van deze verhalen voorlezen. Het verhaal begint met Ty die op Twitter Strayedaway heet. Hij plaatst op een gegeven moment een video van een voicemail die hij plotseling kreeg. Deze voicemail bevatte militaire code en coördinaten.

De boodschap vertaald naar. GEVAAR SOS. Het is belangrijk dat je evacueert, let op ze zijn niet menselijk, SOS Gevaar SOS. De coördinaten die opgegeven worden wijzen naar een bebost gebied in Indonesië. Hoe dan ook houd het hier niet op voor Ty. Hij herinnerd zich dat er eerder in de week van de vreemde voicemail iets anders vreemd voorgevallen is. Hij tweette namelijk een aantal dagen eerder dat hij vreemde mensen bij zijn huis zag posten rond drie uur s’ nachts. Behalve dat maakten ze ook foto’s van het huis, met flits! Niet een hele goede undercover agent lijkt me. Niet lang na dat hij zijn verhaal op Twitter deelt krijgt hij een vreemd bericht van een nieuw aangemaakt Twitter account. Daarin wordt in het Indonesisch op driegende toon gezegd dat hij zijn post met de voicemail moet verwijderen. Inmiddels heeft ty oftewel Strayedaway of zijn naam veranderd of zijn account verwijderd. De naam is overgenomen door een ander persoon, wat er precies met Strayedaway gebeurt is, is niet bekend.

 

Nu heeft een andere Twitter gebruiker genaamd JVstinfox een theorie geplaatst over hoe het kan dat TY deze boodschap kreeg en wat het kan betekenen. Hij begint met het uitleggen dat de boodschap die Ty hoort een bandje is en continue herhaald wordt. Daarom begint het ook met een random S. Het is dus geen bericht wat gewoon start als het naar de voicemail gaat. De coördinaten die vervolgens gegeven worden zijn erg dicht bij de plek waar vorig jaar Malysian airlines 370 van de radar verdween. Hij speculeert dat de SOS die we horen de zwarte doos van het vliegtuig is. Daarom zegt het ook S.O.S. save our ship. Het probeerde ons te waarschuwen. Hij voegt vervolgens toe dat de zwarte doos niet alleen een boodschap oppikt maar ook de coördinaten doorstuurt. Hij is er dan ook van overtuigd dat dit de zwarte doos is van het vermiste vliegtuig. Hij vervolgt zijn verhaal door een artikel te delen waarin staat dat er in dezelfde tijd als het vreemde telefoontje er verschillende zonnestormen waren. Deze zorgen dat het magnetisch veld van de aarde vreemd gaat doen en dat kan volgens jvstinfox een logische verklaring zijn waarom een random persoon plotseling dit bericht kreeg toegezonden.

Een reageert op zijn theorie met de vraag; Als wat je zegt klopt, betekend dit dan dat vlucht 370 iets niet menselijks tegen is gekomen? Jvstinfox geeft aan dat het verhaal nu behoorlijk raar wordt. De boodschap geeft aan dat er iets niets menselijks aan boord van het vliegtuig was en dat ze moesten evacueren. Wat dit dan precies geweest is, is niet duidelijk. Hij vervolgt dat het maar een theorie is en dat hij niet precies weet hoe en waarom dit bericht uiteindelijk bij Ty terecht is gekomen. Hoe dan ook is het behoorlijk creepy. Vooral nu Ty van de aardbodem verdwenen lijkt. Mocht ik plotseling stoppen met video’s maken, je weet waarom! De truth is out there.